hoe strijk je een hotfix patroon op

Strijkhandleiding hotfix patronen

1 Verwarm het strijkijzer tot 180°. Dat is meestal de stand voor katoen/linnen. Het wordt aanbevolen een strijkijzer zonder stoomgaatjes te gebruiken.

Let op: de stand met 3 stippen heeft een temperatuur van 140° tot 210°, let op! 210° Is te warm voor de applicaties.
Elk strijkijzer heeft een andere temeratuur dus begin altijd lager bijvoorbeeld op 2 stippen om eerst u eigen strijkijzer te leren kennen.

2 Leg het kledingstuk wat je wilt decoreren op de strijkplank.
 
3 Haal het witte velletje van de transfer en plaats de applicatie met de plakkende kant naar beneden op de plek waar je deze wilt hebben.

4 Kan het kledingstuk binnenstebuiten? Draai het kledingstuk binnenstebuiten zodat je aan de achterkant van de applicatie kan strijken.

Kan het kledingstuk niet binnenstebuiten? Leg een vel bakpapier of een zakdoek of theedoek over het transfer. Steek een kartonnetje tussen je kledingstuk om doordrukken van de lijm te voorkomen. 

5 Plaats nu je strijkijzer gedurende 35-45 sec. op de transfer. Zorg ervoor dat het strijkijzer niet beweegt! LET OP:Gebruik je toch een stoomstrijkijzer, zet de stoom uit, en houd er rekening mee dat je het strijkijzer tussendoor 1 of 2 keer verplaatst, i.v.m. de gaatjes in het strijkijzer. LET OP: houd met de tijd en temperatuur altijd rekening met de omstandigheden: a:Het materiaal van de ondergrond. Warmtegevoelige stoffen (zijde, polyester, lycra, wol) maximaal 20 sec. persen en herhalen tot de steentjes goed vast zitten. b:De gebruikte applicaties. Metalen applicaties geleiden de warmte beter en zijn dunner. Deze hoef je vaak slechts 15-20 sec. te persen.

6 Laat de transfer volledig afkoelen zodat de lijm zich kan hechten, en verwijder de transparante laag voorzichtig. Mochten niet alle applicaties vast zitten, laat dan de folie weer zakken en herhaal punt 5.

7 Als alles goed vast zit en de folie is verwijderd, keer dan je kleding binnenstebuiten, plaats weer een kartonnetje tussen je kledingstuk en strijk nogmaals gedurende 15 sec. Zodat de lijm goed in het kledingstuk vast komt te zitten.

8 Het wassen van uw gefixeerde textiel kan tot maximaal 40 graden. Zorg voor het wassen dat u altijd uw kleding binnenste buiten draait om te verkomen dat de steentjes rechtreeks tegen andere kleding aan schuurt.

9 Mocht er toch ergens een steentje loslaten kunt u deze weer bevestigen door met het puntje van uw strijkijzer het steentje weer te verwarmen.

 
Tip: Metalen applicaties zijn een stuk lichter dan glas applicaties. Met opstrijken hebben deze de neiging naar boven te komen omdat de lijm eronder smelt en gaat bubbelen. Wanneer u direct na het opstrijken het patroon aangedrukt laat afkoelen (bijvoorbeel met een theedoek of boek) voorkomt u loszittende stenen omdat u het metaal dan goed in de lijm drukt. Dit geldt voor rhinestuds, domestuds, glitteries, brighties, nailheads en onze metalen vormpjes. Gebruik ook ten alle tijde bakpapier tussen het patroon en het strijkijzer in ter bescherming van uw kledingstuk en strijkijzer.

ONS VOORDEEL

  Gratis verzenden
       vanaf 50 euro

  MA. en DO. 
       voor 13.00 uur besteld
       dezelfde dag verzonden

  Grootste in de Benelux

VEILIG BETALEN

© 2008 - 2024 Hotfix online het grootste assortiment strass steentjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel